Šalát z červenej repy - aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha pri delenej strave



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento recept mám z knižky od Mačingovej a je fantastický. Myslela som si, že červenú repu nikdy nebudem jesť, lebo tie sladko-kyslé nálevy ja vôbec nemusí, ale tento recept priam milujem. Keď si naberiem do polievkovej misky šalát a posypem syrom, iné už na večeru nepotrebujem. Budete potrebovať: 2 väčšie červené repy, 1 konzerva 300g hrášok+mrkva, 3-4 kyslé uhorky, olivový olej, soľ, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Červenú repu neošúpanú varíme vo vode 2 hodiny (ja varím v tlakovom hrnci 1/2 hodinu) do zmäknutia. Necháme vychladnúť. Ošúpeme a postrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme scedenú hráškovo-mrkvovú zmes a nahrubom postrúhané alebo na kocky pokrájané uhorky. Pridáme asi 50ml olivového oleja, soľ a korenie. Dobre premiešame a dáme do chladničky postáť. Podávame buď s nastrúhaným tvrdým syrom alebo uvareným vajíčkom ako jedno hlavné jedlo denne, alebo ako prílohu k mäsu. Je to výýýýbornééééééééééééééé