ZEMIAKOVO- CIBUĽOVY ŠALÁT- NAJLEPŠÍ AKÝ SOM Z TAKÝCHTO JEDLA!!!!!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Toto je cibuľový šalát, ktorý možno poznáte v rôznych variantach. Mne sa veľmi páči jeho chuť, nedáva sa do neho olej, takže Vám určite z neho nebude ťažko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže postup je takýto: 2 cibule pokrájať a zaliať 2 naberačkami vriacej nedeľnej polievky. Môže byť aj vriaca voda, ale slepačia polievka je slepačia polievka / prípade hovädzia, bravčová/ akú práve varíte. Tá zároveň cibuľu ochutí. Do toho pridať 2 PL cukor, 3 PL ocot, 1 PL horčica+ soľ a vegeta, kto bez nej nemôže žiť. Dávka je asi na 1,5 kg uvarených zemiakov v šupke, ktoré klasicky pretlačíte. Ja ich po pretlačení osolím, pokrájam k nim kyslé uhorky- kto ako má rád, možno 4-5, a pridať vychladenú cibuľu. Recept mám od kolegyne, tá od svojej svokry a myslím, že je najlepší z týchto cibuľovo- zemiakových šalátov, aké som kedy jedla. Netreba ho dochucovať či už cukrom, alebo octom. Je to akurát. Ak by ste dali viac zemiakov, môže sa do nich ešte pridať voda z kyslých uhoriek. Ale nie toľko, aby zemiaky plávali.