Citrónové muffiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, 125 g masla, 120g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínový cukor, 1 PL citrónovej kôry - zarovnaná, citrón - 5 PL, štipka soli, 2 vajcia, 1/2balíčka prášku do pečiva, mlieko a 4 plné lyžice bieleho jogurtu. Dúfam, že je to všetko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suché suroviny miešame oddelene od tekutých. Takže si pripravíme dve nadobky. Do prvej dáme : múku,cukor, vanilínový cukor, štipku soli, prášok do pečiva, citrónovú kôru. Do druhého : vajcia, maslo, citrón, jogurt. Druhú zmes prelejeme do prvej, jemne a krátko premiešame. Pridáme mlieko, aby cesto nebolo husté. Asi tak 6-7 PL podľa potreby . Cesto nesmie byť riedke a ani husté. Dáme do pripravených košíčkov a pečieme do zlatohneda asi tak 20 min , pri teplote 180. Ak máte menšie košíčky , stačí menej.
NA ZÁVER : po upečení opatrne vyberieme, necháme chvílu odstáť a pokvakpáme citrónovou, čerstvou šťavou. Nebojte sa riadne pokvapkať, nie zas , aby sa muffiny kúpali. A až potom príde na rad papkanica.

Dobrú chuť !

Príprava suchých surovín
do vajíčok vmiešavame mäkké maslo, priznám sa mne sa nechce čakať, kým zmäkne, pomáham si mikrovlnkou
muffiny pred pečením
tu je výsledok, nezabudnite po upečení pokvapkať citrónom
môj syn ich jedáva bez pokvapkania, ale to nie je ono
Dobrú chuť!