Moja Marlenka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 Hera, 3 vajcia, 3 PL (polievkové lyžice) medu, 300 g práškového cukru, 400 g hladkej múky extra, 1 ČL (čajová lyžička) sódy bikarbóny Krém: 1 kondenzované sladené mlieko (Salko), 250 g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky dáme múku, vajcia, cukor, sódu bikarbónu, roztopenú Heru a med. Asi 10 minút miešame (každá mamina to vie odhadnúť). Dáme na plech a pečieme na 170 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť, kraje obrežeme a odložíme. Cesto nakrájame na 3 časti (podobne sa robia punčové rezy). Kondenzované mlieko varíme 2 hodiny v konzerve, po vychladnutí ho vyšľaháme s maslom. Spodný plát polejeme čiernym čajom, ktorý dodá koláču perfektnú chuť a šťavnatosť. Natrieme spodný plát krémom, na to dáme drúhý plát a postup opakujeme. Celý koláč ešte natrieme krémom. Odložené kraje rozdrobíme a zmiešame s nasucho opraženými orechmi. Koláč obalíme touto zmesou, je to fakt vynikajúce. Dobrú chuť! :)