
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g polohrubej alebo hladkej múky špeciál, 50g cukru, 40g tuku, 5 žĺtkov, 30g droždia, štipka soli, lyžica rumu, asi 1/4 l smotany alebo mlieka.
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetko zarobíme ako kysnuté cesto, necháme kysnúť asi 45 minút, opatrne rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme šišky. Vyprážame v horúcom tuku, prvý raz prikryté, po otočení odokryté.
MÔJ TIP: nezarábam kvások v teplom mlieku, ja droždie dám do šálky s cukrom a po rozpustení to normálne vmiesim do ostatných prísad. Tieto šišky sú najlepšie, aké som v živote jedla...fotky pridám, keď urobím :o))
![]() |
Takto sa rozpustí droždie v lyžičke cukru.... |
![]() |
Rozpustené som zaliala teplým mliekom... |
![]() |
Vymiesime cesto a dáme kysnúť - toto je moje cestíčko vo fáze kysnutia. |
![]() |
A využila som toho, že môj "skorotatko" je u kamaráta o dva vchody ďalej a poslala som niečo mňam aj maminke, ktorá je zodpovedná za to, aká som šikovná :o)))))) |