JEMNÉ ŠIŠKY od Gabka Zelenaya



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej alebo hladkej múky špeciál, 50g cukru, 40g tuku, 5 žĺtkov, 30g droždia, štipka soli, lyžica rumu, asi 1/4 l smotany alebo mlieka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko zarobíme ako kysnuté cesto, necháme kysnúť asi 45 minút, opatrne rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme šišky. Vyprážame v horúcom tuku, prvý raz prikryté, po otočení odokryté.

MÔJ TIP: nezarábam kvások v teplom mlieku, ja droždie dám do šálky s cukrom a po rozpustení to normálne vmiesim do ostatných prísad. Tieto šišky sú najlepšie, aké som v živote jedla...fotky pridám, keď urobím :o))

Takto sa rozpustí droždie v lyžičke cukru....
Rozpustené som zaliala teplým mliekom...
Vymiesime cesto a dáme kysnúť - toto je moje cestíčko vo fáze kysnutia.
A využila som toho, že môj "skorotatko" je u kamaráta o dva vchody ďalej a poslala som niečo mňam aj maminke, ktorá je zodpovedná za to, aká som šikovná :o))))))