Plnená bravčová panenka v orechovo-petržlenovej kruste s omáčkou zo zeleného korenia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 500 g bravčovej panenky, 1,5 balenia hravé syrové nite /korbáčiky/, pár pásikov slaninky, 2 PL mleté orechy, 2 PL petržlenovej vňate a trocha oliv. oleja, na obalenie alobal Omáčka zo zeleného korenia: 1/2 bal. zeleného korania, 250 ml šľahačková smotana 33%, 100 - 150 ml mlieko, 1 ML soli, 1ML solamylu a trocha vody , 1/2 ML cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

..absolútne delikátne jedlo s výbornou korenistou omáčkou, pre milovníkov dobrého jedla ...

...cez celý stred bravčovej panenky si narežeme, ale neprerožeme, osolíme a okorením mčk a naplníme slaninkou a syrovými niťami /odporúčam koniec plnenej panenky zasiť aby nevytiekol zbytočne syr/
...bravčovú panenku potrieme olivovým olejom a posypeme zmiešanými orechami s petržlenovou vňaťou a zabalíme do alobalu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. a pečieme cca 35 až 40 min, vložíme do pekáča podliatým kúskom vody cca 1 dcl
...upečené,odporúčam trocha nechať odstáť aby ná syr nevytiekol a servírujeme s omáčkou /pardon za foto, nepodarilo sa mi lepšie/
..pripravíme si ingrediencii na super omáčku - olivový olej, šlahačku, trocha mlieka, a pol balíčka zel. korenia, z ktorého odoberieme 1 ML a roztlčieme v mažiariku a zvyšok korenia necháme celé pre chuť, vônu a vzhľad omáčky
...na 1 PL olivového oleja orestujeme rozdrvené v mažiari zelené korenia aj zvyšok celého zel. korenia, potom po cca 2 minútach pridáme cesnak trocha orestujeme a zalejeme šlahačkou necháme prejsť varom a pridáme mlieko a na záver trochu vody cca 0,5 dcl rozmiešanú so solamylom na zahustenie omáčky, pridáme soľ a podávame s fajným mäskom
..servirujeme s pečenými zemiačikmi na pol s zemiakovými pusinkami....absolútna mňamka...brú chuť