Smotanové rezy - jednoduché a rýchle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ja pracujem iba s odmerkou a nie váhou, takže cca: 300 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 5 vajec, 1 a 1/2 balíčka prášku do pečiva, 3PL kakaa, tuk na vymazanie a múku na vysypanie plechu KRÉM: 2 alebo 3 kyslé smotany vymiešané s cukrom podľa chuti, niečo na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne prilejeme olej, mlieko, pridáme
múku a prášok do pečiva. Dôkladne vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Do jedného zamiešame kakao - ak sa nám zdá tuhé, prilejeme ešte trošku mlieka.
Ako prvé vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech kakaové cesto a naň cesto bez kakaa. Pečieme 20 až 25 minút v rúre vopred vyhriatej na 180 °C. Špáradlom vyskúšame, či je hotové.
2. Medzitým si pripravíme smotanu, do každého téglika vmiešame cukor podľa chuti (ja nedávam veľa, aby to bolo osviežujúce a nie presladené)
3. Na upečené, vychladnuté cesto vylejeme pripravenú smotanu a ľubovolne ju ozdobíme (ja som použila asi 5ks kiwi a konzervu jahôd, môžete aj zaliať želatínou alebo postrúhať navrch čokoládu, ale mne sa to najviac páči takto. Koláčik máme hotový, dobrú chuť!