Maková bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g masla alebo rastlinného tuku, 190 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 6 vajec, 150 g mletého maku, 1 pdp, 200 - 250 ml mlieka, 180 g hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo roztrieme s cukrom, vanilkovým cukrom a žltkami do peny. Pridáme mak a múku s pdp a dobre premiešame. Prilejeme mlieko a opäť zamiešame. Zostávajúce bielka vyšľaháme so šťipkou soli a pridáme do cesta. Zmes dobre premiešame a vylejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme cca 45 minút pri teplote 180 stupňov. Potom špajdlou vyskúšame či je bábovka upečená, vybereme po chvíli vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.




Receptík som našla v časopise Apetit. Bábovka je veľmi dobrá a vláčna. Dokonca aj z bezlepkovej múky. Ja som robila z polovičnej dávky, preto mám kúsky také malé.