Jablkové batôžky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g lístkového cesta, 8 malých jabĺk, 1 šľahačka, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 50 g mandlí, 125 g marhuľového džemu, citrónová šťava.

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na plát s rozmermi 30 x 60 cm a pokrájame na štvorce 15 x 15 cm. Olúpeme jablká, odstránime jadrovníky. Dierky vyplníme ušľahanou šľahačkou. Jablká položíme na štvorce, protiľahlé rohy cesta potrieme rozmiešaným vajcom a pevne spojíme. Obalené jablká pečieme 15 minút pri teplote 225 C. Práškový cukor vyšľaháme s citrónovou šťavou na hustú polevu. Vrchnú časť vychladnutých batôžkov tenko potrieme prepasírovaným džemom, polejeme polevou a posypeme opraženými mandľovými lupienkami.