Ružomberský medovník

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vanilkový cukor 4 veľké lyžice medu 25 dg práškového cukru 10 dg Hery * 60 dg hladkej múky 3 celé vajcia 1 lyžička sódy bikarbóny mletá škorica tlčené klinčeky (môže sa pridať aj 1 kávová lyžička prášku do perníka) * asi 1/2 kg slivkového lekváru (nie povidla ten je veľmi hustý) hrozienka celé orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mixérka vložíme to čo je v zozname po prvú hviezdičku a dáme poriadne rozmiešať, keď je hmota dobre rozmiešaná pridáme všetko zo zoznamu čo je medzi hviezdičkami a dáme znova dobre vymiešať.
Vypracované cesto necháme 3 hodiny odstáť v chladničke. Potom rozdelíme na 3 časti. Každý rozvaľkámena hrúbku cca 0,5 cm, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme hrozienkami a orechami. Takto pripravené zarolovať, uložiť na pomastený a múkou vysypaný plech, potrieť rozšľahaným vajíčkom. Všetky sa zmestia zarolované na 1 plech. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 3/4 hodiny kým nie je pekný hnedučký ako obyčajné medovníčky.
Vychladnutý uložený v alobale vydrží hotový medovník veľmi dlho samzrejme ak sa nezje, čo je aj náš prípad (nestihla som ho odfotiť, zjedli mi ho skôr ako som si našla trochu času), foto doložím.