SEDLIACKA VEČERA / zemiaky na hubu a kyslé rybky / ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky * zavináče / kys. rybky /

POSTUP PŘÍPRAVY

Keď sme chodievali na prázdniny k našej babičke, toto bolo naše oblúbené jedlo na večeru. Zemiaky nemusíte šúpať, iba dôkladne umyť a dať piecť. K tomu len kyselé rybky a večera je hotová. Snáď si pochutnáte. Kuk na postup.

1. Zemiaky rovnakej veľkosti, dôkladne umyjeme. Ja som mala malého pomocníka Filipka.
2. Zemiaky prekrojíme, uložíme na plech a reznú časť dôkladne osolíme. / Soľ mám prenikne do celého zemiaka./
3. Zemiaky otočíme na hubu / Filipkovi sa to veľmi páčilo, tak sa smial / Pridáme domácu masť a vložíme do vyhriatej rúry.
4. Pečieme na 200 * C asi 1/2 hodiny / treba kontrolovať / Keď do nich pichneme musia byť mäkké. : - ) Šupka bude krásne vráskavá.
5. Zemiačky naložíme na tanier, k tomu rybka a pochutnávame si. Dobrú chuť.... Kto nemá rád kys. rybky, tak sa k týmto zemiakom hodí kyslá smotana vymiešaná so soľou a kôprom. / čerstvý, alebo mrazený/ Mňam.