DELENÁ STRAVA SPLK- Kurací rezeň s light majonézovým šalátom - živočíšna skupina

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mäso: prsia morčacie/kuracie Šalát: mrkva hrášok cuketa kyslé uhorky cibuľa vajcia majonéza soľ,čierne korenie, horčica

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso: najlepšie kuracie alebo morčacie prsia nakrájame na plátky, každý osolíme, opaprikujeme a okoreníme. Necháme trošku odležať, obaľujeme v namletých mandliach a namočíme do vidličkou rozšľahaného bielka (bielko možno ochutiť vegetou) a vyprážame v oleji
Šalát: uvaríme si v slanej vode na kocky nakrájanú mrkvu, po 5 min. pridáme mrazený hrášok, po 5 min. pridáme na kocky nakrájanú cuketu/zeler (náhrada namiesto zemiakov), dovaríme max.5 min. Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo. Nastrúhame kyslé uhorky, na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme vychladnutú zeleninu a pokrájané vajíčka. Ochutíme soľou, čiernym korením a pridáme podľa potreby majonézu (light,popr.jogurt), môžeme pridať aj trocha horčice.