Citrónové rezy.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 piškóty - na jeden potrebujeme: 4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL práškového cukru, 1ČL kypriaceho prášku, 1 PL oleja, štipka soli...Krém: 400 ml mlieka, 4 PL hladkej múky, 3 žĺtka, 320 g masla alebo margarínu, 280 g práškového cukru, šťava a kôra z 2 citrónov...1 dcl citrónového sirupu rozriedeného s troškou vody...Poleva:200g práškového cukru, 2 PL mlieka, 2 PL citrónovej šťavy - všetko spolu dohladka vymiešať...

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka oddelíme od bielkov, z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom a olejom a postupne k nim primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie, na 180 stupňov asi 15 minút. Takto upečieme 3 piškóty a necháme ich vychladnúť.



Krém: z mlieka, žĺtkov a múky si uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť. Maslo alebo margarín vyšľaháme s cukrom a po častiach v šľaháme vychladnutý krém. Nakoniec všľaháme šťavu a kôru s citrónov.



Na spodný plát si natrieme asi 1/2 plnky, priložíme druhý plát, ktorý si trošku zvlhčíme sirupom rozriedeným s vodou / môže byť aj kyselka+cukor+voda/, natrieme druhou polovicou plnky a priložíme tretí plát. Zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky. Nakoniec povrch polejeme polevou. Sú sladko kyselkavé a veľmi svieže...