Bananova torta zo Slovenky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 80 g masla alebo rastlinné­ho tuku, 150 g práškového cukru, 5 vajec, 150 g hru­bej múky, pol balíčka práš­ku do pečiva, 50 g zomle­tých orechov.
PLNKA: 2 dl mlieka, 20g hrubej múky, 1 žĺtok, 120 g masla, 120 g práško­vého cukru, 20 g kakaa, 1 lyžica rumu, 4 banány.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo alebo rastlinný tuk s cukrom vymiešame, po jednom pridáme žĺtky a spolu vymiešame do peny. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov, múku rozmiešanú s práškom do pečiva a orechy. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, rozotrieme do nej cesto a v mierne teplej rúre pomaly upečieme. Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme napoly, jednu polovicu natrieme plnkou, po­ukladáme na ňu olúpané a na kolieska pokrájané banány, potrieme ich druhou polovicou plnky a spojíme. Povrch a boky torty natrieme plnkou a polejeme cokoladouvou polevou
Plnka: V mlieku rozmiešame múku, žĺtok, kakao a uvaríme hustú kasičku, ktorú necháme vychladnúť, len občas premie­šame. Maslo a cukor vymiešame a postupne pridáme vychladnutú kasičku. Nakoniec primiešame rum.

- zvyknem boky obsypat pomletými orechami alebo orieškami a polevu nechám len akoby stekať po bokoch a ozdobit lentilkami alebo na tuho vyšľahanou šľahačkou alebo tou sprayovou.... :))))

PS: Fotodokumentácia bude len čo ju budem piecť :))))))