Kapustový koláč alebo Ked nám vystane kapusta od obeda...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingrediencie na 2 koláče (tie šulce):

0,5 kg polohrubej múky,
polovica masla,
1 vajce, droždie, cca šálka mlieka, štipka soli, cukor do kvásku, vajíčko na potretie

Na plnku: dusená kapustička (vlastne hocičo čo máte..tvaroh, orechy..)

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si kvások z droždia, asi PL cukru a vlažného mlieka. Nabobtnaný kvások vlejeme do misky s múkou, maslom, vajíčkom a štipkou soli. Vypracujeme cesto.
Dáme do tepla kysnúť na 30 min.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovice a rozgúľame. Rozložíme plnku, stočíme, uložíme na vymastený plech a potrieme valíčkom. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C. Asi po 15 min stiahneme teplotu na 180°C a dopečieme. V mojej elektrickej rúre to trvá 30 min cakomprask.
Po vybratí ešte položíme na koláčiky utierku a nie sme na ne zvedaví asi 10 minút.

Potrebné ingrediencie
vytešený kvások
A tu je všetko potrebné na cesto, môžme začať miesiť
Takto nejako sa nám cesto tvári vymiesené...dáme ho odpočinúť na pol hodinku
Tu je nakysnuté
..a plníme
potrieme vajíčkom a necháme ešte chvíľku na plechu pokysnúť
kontrola :)
upečené koláčiky ten druhý nám praskol, lebo bol tvarohový a asi dosť vlhký)