Dunajské vlny - višňové



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 250g masla, 250g práškového cukru, 6 vajec, 350g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva ( PDP ) , 2 PL kakaa, 750g višní ( ja som použila zavárané z Lidla, odkôstkované ).............Plnka: 1l mlieka, 100g Zlatého klasu , 150g kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 200g masla, 1 žltok, citrónová šťava, 50g práškového cukru.........Poleva: 250g horkej čokolády, 100g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom dopenista a postupne pridáme vajíčka. Múku zmiešame s PDP a postupne ju pridávame do vajíčkovej hmoty. Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame kakao. Na vymastený a múkou vysypaný plech nanesieme svetlú masu , na svetlú natrieme kakaovú masu a rovnomerne rozložíme odkvapkané višne. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 30 -40 minút. Po upečení necháme koláč riadne vychladnúť. Z mlieka, zlatého klasu, kryštálového cukru a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom , žltkom a citronovou šťavou a túto masu primiešame postupne do vychladnutého pudingu. Vychladnutý koláč potrieme plnkou a odložíme do chladu. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom a keď trošku vychladne nalejeme ju na stuhnutú plnku. Keď poleva stuhne nakrájame a už len mlsáme.
Pôvodne som chcela dať tento lahodný koláčik len pre inšpiráciu, preto som postup ani nefotila, ale keď som si ho dala do vyhľadávača, zistila som, že je tu už niekoľko rôznych koláčov s rovnakým názvom, ale použité ingrediencie sa dosť líšia. Neodvážim sa ani tvrdiť, že tento je niečim výnimočnejší ako ostané, je už len na Vás pre ktorý z už ponúknutých receptov sa sami rozhodnete. Tak, či tak prejem Vám príjemné pečenie.