HYDINOVÉ PRSIA PODĽA MÁZIKOVEJ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie alebo morčacie prsia cca 600 g, 2 šľahačkové smotany, 2 instantné šampiňónové polievky, 250 g šampiňónov, 150 g tvrdého syra, morská soľ, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Za tento rýchly a chuťovo skvelý recept ďakujem Ivke B. - ID 20587. No v mojom veku už fakt musím využívať rôzne pamäťové zariadenia (okrem toho môjho vlastného, ktoré tuším dáva postupne výpoveď) na to, aby som nemusela vždy, keď moja rodina dostane chuť na toto jedlo, otravovať Ivku a opäť si pýtať ingrediencie :-))

Suroviny sú presne ako mi ich táto dobrá duša dala a postup neviem, či je presne podľa tetuš Mázikovej (aká je taká je a je mi to totálne fuk, ale tento recept je božský) - ale takto je to nenáročné a aj pohodlné na servírovanie. Tak podľa mňa ideálna kombinácia, nie? :-)

príprava potrebných surovín
Prsia si nakrájam na rezance, jemne osolím a na masle osmahnem zprudka, aby sa mäso zatiahlo. Vyberiem z panvice a preložím do zapekacej misy potretej maslom.
v smotane si rozmiešam instantné polievky
na výpeku z mäsa osmahneme osolené šampiňóny, keď si pustia šťavu, navrtvíme ma mäso v mise aj so šťavou
asi takto...
Na mäso navrstvíme nastrúhaný tvrdý syr a zalejeme smotanou s polievkami. To je v tejto chvíli všetko - misu zakryjeme buď originál deklom, alebo si pomôžeme alobalom a šupneme do vyhriatej rúry na 200°C zapiecť na cca pol hoďku.
...no a tu uz upecene kozenky :-)))) DOBRÚ CHUŤ!
no a okrem ryže s hráškom som podávala k Mázikovej kozenkám aj tieto zemiakové pusinky - zožali pochvalu