PIZZOVÉ KOLIESKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
ZÁKLAD: 500 g lítskového cesta PLNKA: 200 g topeného syra (u nas vedie Bambino), 100 g mäkkej salámy, 100 g strúhaného tvrdého syra, 3-4 PL kečupu, čerstvá bazalka SYROVÁ ZMES: cca 100 g topeného syra, 50 g tvrdého strúhaného syra, 1 žĺtok, 1 PL kyslej smotany, mleté čierne korenia, 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Je tu veľa podobných receptov, pár som vyskúšala a vždy som sa vrátila k tomuto, ktorý mám už veľa rokov a nám chutí najviac :)
Lístkové cesto nerobím, mne veľmi vyhovuje mrazené cesto z COOP - či na slané alebo štrúdle - a šetrím tým kopu mne drahocenného času :-).
 |
Pripravíme si suroviny |
 |
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Potrieme ho vrstvou topeného syra |
 |
Na syr potrieme vrstvu kečupu - radšej tenšiu, aby nevytekal |
 |
Mäkkú salámu nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme ako ďalšiu vrstvu |
 |
Ďalšia vrstva je strúhaný syr |
 |
Posypeme potrhanými lístkami čerstvej bazalky |
 |
pevne zvinieme do rolády |
 |
Zvinutú roládu je dobré dať schladiť na nejaký čas, aby potom pri krájaní dobre držala po hromade. Medzitým si môžte poklebetiť na diskusiách MMB, alebo len zase porobiť kopu inej - práve na Vás čakajúcej roboty :))))))
Ideálne je premiešať všetky suroviny na syrovú zmes v tejto fáze: topený syr, strúhaný tvrdý syr, žĺtok, pretlačený cesnak, kyslá smotana alebo biely jogurt, jemne prisoliť a okoreniť (to som samozrejme kvôli klebeteniu na MMB zabudla nafotiť :-))) |
 |
Po stuhnutí krájame na kolieska ostrým nožom - cca 5 mm hrubé a kladieme na plech s papierom na pečenie. |
 |
Na nakrájené kolieska uložené na plechu kladieme čajovou lyžičkou kôpky syrovej zmesi. |
 |
Vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme do zlatohneda cca 14-15 minút (teplovzdušná rúra).
A potom už len..DOBRÉ CHUTNÁNÍ :-) |