LAHODNÝ EMENTÁLSKY ŠALÁT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50 dkg syra Ementál, Primátor alebo iného syra ementálskeho typu (prípadne tvrdého syra, nie každému ementál vyhovuje chuťovo), 5 vajec na tvrdo, 10 dkg sterilizovaných uhoriek (2-3 veľké uhorky), 5 dkg nadrobno nasekanej sterilizovanej kapie (2 polovičky), 5 dkg sterilizovaného hrášku, 10 dkg tatárskej omáčky - alebo nahradiť polovicu množstva bielym jogurtom alebo kyslou smotanou

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduchý :-) (už som ho tu mala, ale som si ho nechtiac zmazala, tak vladám znova):

Syr pokrájame na tenké rezance, pridáme vajcia, kapiu a uhorky posekané na drobné kocky, hrášok a tatársku omáčku. Dôkladne, avšak opatrne pomiešame a necháme asi hodinu postáť.

len pre názornosť - nakrájaný syr
nakrájané vajcia uvarené na tvrdo
šup tam aj sterilizovaný hrášok
nakrájaná kapia
nakrájané uhorky
dobroty tešiace sa na tatarku :)
no a tu to prišlo....ale tatarka je spolovice nahradená kyslou smotanou - stačí už len jemne premiešať a šupnúť do chladu, kým sa všetky chute prepoja..... DOBRÚ CHUŤ