Superrýchla bábovka Nr. 1



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky * 1 hrnček kryštálového cukru * 1 prášok do pečiva * 1 vanilkový cukor * 9 lyžíc oleja * 2 celé vajíčka * 1 hrnček mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Základný recept na superrýchlu a naozaj vynikajúcu bábovku, som Vám uviedla vyššie. Ak nepotrebujete „superrýchlu“ a stačila by Vám iba „rýchla“, pridajte šťavu z citróna a polovicu cesta zafarbite kakaovým práškom. Vyskúšala som už veľa báboviek, ale táto je tuším najlepšia! Ešte pozn. redakcie: superrýchla je príprava bábovky, pečenie trvá dlhšie - asi hodinku... ale aj to poteší :-))

1. Bábovka bez formy by asi nebola bábovka....
2. Do misy pridajte hrnček polohrubej múky.
3. A ešte jeden hrnček polohrubej múky. V recepte jasne stojí, že potrebujeme dva hrnčeky polohrubej múky!
4. Ďalej potrebujeme hrnček kryštálového cukru,
5. jeden vanilkový cukor,
6. jeden kypriaci prášok do pečiva....
7. deväť lyžíc oleja .....
8. dva kusy slepačích vajíčok..... (prepeličích to bude asi 10 kusov :-)))
9. ... pridáme hrnček mlieka...
10. a vymiešame dohladka. To je všetko. Forma je vymazaná, rúra vyhriata na 180 stupňov, neostáva nič iné, len ju strčiť do rúry a o hodinku sa tešiť na výsledok.
11. Ja som ešte bábovku do rúry nestrčila, pridala som šťavu z jedného citróna, a polovicu cesta som zafarbila kakaovým práškom. S citrónom bude vonať neodolateľne, ten pridávam naozaj vždy.
12. Po hodine pečenia. Necháme úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
13. Podávam so šľahačkou a nejakou prkotinkou na dozdobenie. (poznámka redakcie číslo II.: so šľahačkou je bábovka tak strašne prestrašne výborná, že jeden tento prehrešok zmení Vašu zlú náladu na nepoznanie!)