Amaretti



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 bielky * 200 g mletych mandli(najlepsie je vraj pouzit nelupane) * 180 g praskoveho cukru * 1 CL vanilkovej esencie * 1 PL mandloveho likeru(ja som pouzila liker zo slivkovych kostok podla Slavky,kt.je naozaj podobny likeru Amaretto) * 1/4 lyzicky mandlovej aromy * 1 lyzicka nastruhannej citronovej kory *

POSTUP PŘÍPRAVY

Amaretti sú vlastne taliansky názov pre macaroons..neplnia sa však krémom,ale len tak nasucho sa podávajú ku kávičke,čaju,alebo sa použivajú na dochucovanie rôznych mlsných dezertov:)..ja som sa do nich dokonale zamilovala,chutia ako marcipán,zvrchu su chrumkavé,zvnútra vlhké,a nemusia byť tak dokonalo krásne ako macaroons...no,kto by odolal:))♥

bielka si vyslahame do peny,a potom postupne do nich zaslahavame aj cukor..
potom vmiesame vsetky ostatne prisady...
az nam vznikne taketo hustejsie cesticko..
naplnime nim cukrarsky sacok,a na plech vystlany papierom na pecenie striekame kopceky o priemere cca 4 cm..
nechame trochu obschnut na plechu,(cca 15-20 minutiek,ale kludne mozte aj dlhsie)a potom pecieme pri teplote 160C,cca 20minut..
upecene nechame postat na plechu cca 10 minut,...najlepsie je ich skladovat v nejakej vzduchotesnej nadobe.. DOBRU CHUT!!!