Amaretti

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 bielky * 200 g mletych mandli(najlepsie je vraj pouzit nelupane) * 180 g praskoveho cukru * 1 CL vanilkovej esencie * 1 PL mandloveho likeru(ja som pouzila liker zo slivkovych kostok podla Slavky,kt.je naozaj podobny likeru Amaretto) * 1/4 lyzicky mandlovej aromy * 1 lyzicka nastruhannej citronovej kory *
POSTUP PŘÍPRAVY
Amaretti sú vlastne taliansky názov pre macaroons..neplnia sa však krémom,ale len tak nasucho sa podávajú ku kávičke,čaju,alebo sa použivajú na dochucovanie rôznych mlsných dezertov:)..ja som sa do nich dokonale zamilovala,chutia ako marcipán,zvrchu su chrumkavé,zvnútra vlhké,a nemusia byť tak dokonalo krásne ako macaroons...no,kto by odolal:))♥
 |
bielka si vyslahame do peny,a potom postupne do nich zaslahavame aj cukor.. |
 |
potom vmiesame vsetky ostatne prisady... |
 |
az nam vznikne taketo hustejsie cesticko.. |
 |
naplnime nim cukrarsky sacok,a na plech vystlany papierom na pecenie striekame kopceky o priemere cca 4 cm.. |
 |
nechame trochu obschnut na plechu,(cca 15-20 minutiek,ale kludne mozte aj dlhsie)a potom pecieme pri teplote 160C,cca 20minut.. |
 |
upecene nechame postat na plechu cca 10 minut,...najlepsie je ich skladovat v nejakej vzduchotesnej nadobe..
DOBRU CHUT!!! |