Zázvorníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 500 g hladkej múky špeciál, 500 g mletého cukru, 10g mletého zázvoru (ja som dala iba 7g a nám stačilo), 2 malé lyžičky salajky (ja som dala iba 1 - asi záleží od veľkosti lyžičiek), 1 zlatý klas, 60 g mäkkého masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, cukor, zázvor, salajku, zlatý klas 2 x preosejeme, pridáme vyšlahané vajcia a mäkké maslo. Vypracujeme cesto - treba vydržať, trvá to trošku dlhšie. Ak chcete nechať cesto odpočívať, zabalte ho do fólie, rýchlo sa na ňom vytvára kôrka.
Cesto vyvaľkáme zhruba na pol cm - ako medovníčky a vykrajujeme kvietočky, do stredu robíme dierku - ja som zohnala také vykrajovátko, kto nemá, postačí aj vrchnáčik z detských džúsikov.
Vykrojené zázvorníčky ukladáme na drevenú dosku vykrajovanou stranou dolu. Ja som ich dala aj na pečiaci papier na plech. Necháme 24 hodín schnúťpri izbovej teplote - najlepšie hore na linke, nech nikomu nezavadzajú.
Pečieme na 180 stupňoch do ružova. Dúfam, že budú chutiť.

Vypracované cesto
Pripravené na doske - takto som ich sušila.
Pripravené na doske - takto som ich sušila.