Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200-250g piškót, 100-125 g masla, asi 1 dl kompótovej šťavy, 3-4 banány, 400 ml parížskej šľahačky (robí to napríklad mliekareň KUNÍN), nastrúhanú čokoládu na dozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie.
2. Piškóty dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. Potom pridáme toľko šťavy z kompótu, aby nám vzniklo tvarovateľné mäkkšie "cesto". (Musí to mať takú akurát konzistenciu - nesmie byť ani moc suché, ani riedke, lebo vtedy by nám dobre nestuhlo).
3. Piškótovú hmotu vysypeme do tortovej formy, rozotrieme ju a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 15-30 minút do chladničky, alebo aj mrazničky.
4. Kým máme "cesto" v chladničke, nakrájame si banány. Ja krájam na také asi 0,5 cm široké kolieska, aby banány boli v torte aj cítiť. Tie potom poukladáme na stuhnuté cesto.
5. Parížsku šľahačku dobre vyšľaháme. Vyšľahanú nalejeme na banány a pekne uhladíme.
6. Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
7. Dobrú chuť!

POZN.:
- ak nemáme piškóty, môžeme použiť hocijaké iné suché sušienky - ich množstvo závisí od toho, aké hrubé chcete mať cesto
- šťava z kompótu môže byť rôzna, ja som použila šťavu z marhúľ
- ak nekúpite hotovú parížska šľahačku (ja som to kúpila v Hypernove), tak si ju vyrobíte zo šľahačky a čokolády - recept snáď nájdete na nete, ak nie, tak mi napíšte, pridám ho...
- je to úplne jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý