
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kačku,jablko,soľ,celú rascu...príloha červ.karamelizovaná kapusta a lokše...Hlinený pekáč je nutnosť!
POSTUP PŘÍPRAVY
Kačku umyjeme,nasolíme a porascujeme...soľou nešetríte...vložíme do nej celé jabĺčko,dáme do pekáča (musí byť hlinený,obyčajný plech je na nič)a pečieme pri 125 stupňoch 4-5 hodín(rúra je ideálna elektrická lebo u mamky v plynovej mi trochu prihorela)...rúru počas pečenia vôbec neotvárame nemusíte sa báť...po pečení odlejme prebytočnú masť a pečieme z jednej a potom z druhej strany ešte cca 10 minút na 200 stupňoch...alebo viac podľa toho akú chcete chrumkavú...dobrú chuť
![]() |
Pred pečením.. |
![]() |
Po pečení, predtým než som vyliala masť...vylievam do misky, ja s ňou potom potieram lokše prípadne polievam knedlík |
![]() |
Upečená :) |
![]() |
Piekla som s kačkou aj štyri nohy navyše... |