Oškvarkové pagáčiky - výýýborné!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kocka droždia asi 40g,trocha mlieka a cukor na kvások 1kg polohrubej múky,z toho si odložíme asi 100-150g na podsýpanie asi 6 káv.lyž.soli,podla chuti i viac 1 vajce 1dcl oleja vlažné mlieko od oka asi 0,5 l, 750g oškvarkov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z kvásku a uvedených surovín okrem oškvarkov,vymiesime cesto,Necháme v teple kysnúť,ale iba mierne,nie ako klasické kysnuté cesto...
Potom cesto vyvalkáme na 2 cm hrúbku,natrieme čiastočne pomleté a čiastočne nasekané oškvarky,cesto preložíme z prava do ľava a z hora dole.Po 10-15 min.znovu vyvaľkáme na 2 cm a preložíme,po dalších 10min.ešte naposledy vaľkať a skladať.
potom zasa vyvaľkáme na 2 cm,vykrajujeme,dávame na plech potierame vajcom a pečieme asi pri 200 stupňoch asi 15 až 20 min..(Pred pečením nechám stáť na plechu iba kým sa rozpáli trúba).

recept je od Silvia H. (Sisa1) ID 4224, ibaže som nedala zemiaky....ale sú aj tak VÝBORNÉ!!!!