Losos v kabátiku z prosciutta s pyré z červenej šošovice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre 2 osoby: 2x150g filé z lososa, 2-3ks prosciutto crudo, korenie na ryby, olivový olej, 150g červenej šošovice, soľ, korenie, citrónová šťava, olivový olej extra panenský, bazalka, môže byť parmezán

POSTUP PŘÍPRAVY

Filé z lososa zbavíme kože, umyjeme, osušíme a okoreníme obľúbeným korením na ryby. Obalíme v plátku prosciutta (alebo inej fajnej šunky) tak, aby konce ryby trčali. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 220C na 10 minút.
Zatiaľ si prepláchneme červenú šošovicu, zalejem studenou vodou a dáme variť na asi 8-10min. Scedíme vodu a šošovicu premiešame so soľou, korením, citrónovou šťavou a 2PL extra panenského olivového oleja. Dochutíme obľúbenými bylinkami. Jamie Oliver v originál recepte píše petrželenovú vňať, bazalku a mätu. Ja som mala doma rozmarín, tak som dala ten. Ešte som dochutila nastrúhaným parmezánom.
Ja som podávala aj s naklíčenými fazuľami mungo a azuki.