Jednoduchý želatínový zákusok :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus:150g hlad.múky, 150g prášk.cukru, 150g obyč.masla alebo 1,5 dcl oleja, 3vajíčka, 1prášok do pečiva, 1PL letnej vody (rumu)! Šlahačková plnka: 1 pochuť.kyslá smotana,1 vanilkový cukor, 2 PL kryšt.cukru,1 prášk.šlahačka! Želatina: 0,25 dcl vody, 0,25 dcl šťavy z ovocia, 7 dkg kryšt.cukru,1 a 1/2 Zlatého klasu,štipka kys.citrónovej,ak je treba tak aj potrav.farbivo! Ovocie: najlepšie jahody,ananás,kiwi,maliny

POSTUP PŘÍPRAVY

Na prvý pohľad sa zdá recept zložitý,ale je to veľmi ľahký,rýchly a chutný zákusok!

Takže začneme s korpusom.Celé vajíčka a cukor vymixujeme,pridáme olej,potom preosiatu múku,prášok do peč. a podľa potreby trošku letnej vody,alebo rumu.Je to veľmi rýchle,pretože nedelíme vajíčka na bielok a žĺtok.A piškota je aj tak výborná.Cesto rovnomerne nalejeme do vymastenej a poloh.múkou vysypanej formy(najlepšie do hlbšej) a pečieme na 180 *C asi 20 - 25 min.Záleží od trúby,preto čas radšej sledujeme. Pokiaľ sa nám pečie korpus,tak si pripravíme plnku.Kyslú smotanu vymiešame s kryšt. a vanilk.cukrom.Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu- lepšie je spraviť hustejšiu šlahačku,tak dáme menej mlieka.Hotovú šlahačku vmiešame do smotany a je hotovo.Korpus máme upečený,tak ho necháme vychľadnúť.Po vychladnutí nalejeme na cesto plnku a necháme stuhnúť.Potom na plnku poukladáme ovocie,ja používam napr.jahody z konzervy a mám hneď aj šťavu na želatinu.Takže dáme ovocie a necháme v chlade stuhnúť.A pripravíme si želatinu:Vodu,šťavu z ovocia,cukor,kys.citr.a Zlatý klas zmiešame a uvaríme hustú kašu.Ak sa nám nepáči vzniknutá farba,tak prifarbíme potrav.farbivom.Necháme želatinu vychľadnúť,ale nie veľmi.Poloteplú ju nalejeme na zákusok a dáme do chladu.Hotovo!

Prajem dobrú chuť!