Lieskovcovo-čokoládové guľky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g lieskovcov, 250 g pikaa, 150 g hery, 100 g práškového cukru, 100 g piškót alebo iných suchých keksov, 50 ml rumu, 100 g čokolády na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Lieskovce najemno nastrúhame a jemne ich opečieme na miernom plameni - kým nezačnú pekne voňať.
2. Heru vymiešame s cukrom. Pridáme k nej vychladnuté lieskovce, pikaoo, podrvené piškóty a rum. Všetko spolu vymiešame. Ak sa nám zdá hmota príliš riedka, pridáme ešte piškóty.
3. Hmotu preložíme do plastovej nádoby a šupneme na približne pol hodiny do mrazničky - aby stuhla a dali sa z nej dobre tvarovať guľky.
4. Zatiaľ si nastrúhame čokoládu, v ktorej budeme guľky obaľovať.
5. Zo stuhnutej hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v nastrúhanej čokoláde. Guľky ukladáme do košíčkov. Skladujeme v chlade.

POZN.:
1. Ak ich chcete mať viacej rumové, pridajte viacej rumu, ale potom treba dať aj viacej lieskovcov a piškót.
2. Obaľovať ich môžete aj v kokose či nastrúhaných orechoch.
3. Ak nemáte pikao, postačí salko, do ktorého zamiešate roztopenú čokoládu či kvalitné kakao.

...bez košíčkov...