Šuhajdy a´la Ferrero Rocher



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g čokolády na varenie, 200g rastlinného cukru, 0,75L mlieka, 300g cukru, 200g lieskových orieškov, 1PL kakaa, 250g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Lieskové oriešky upražíme, ošúpeme a pomelieme.

Do hrnca dáme variť mlieko s kryštálovým cukrom. Varí sa asi hodinu na miernom ohni, a s občasným miešaním sa uvarí na dlhú niť. (Nemusíte stáť nad hrncom, pretože asi až po trištvrte hodiny to zhustne a skaramelizuje, ale kvôli pene treba niekedy opatrne premiešať).
Ak je už skaramelizované mlieko trochu husté pridáme mleté oriešky, kakao trochu povaríme, zložíme z ohňa a poriadne vymiešame. Dáme vychladiť.
Do vychladnutej plnky zamiešame zmäknuté maslo.
Do košíčkov dáme za čajovú lyžičku čokolády. Necháme vychladnúť.
Vrecúškom naplníme košíčky plnkou.
Zalejeme čokoládou, ozdobíme a dáme na chlad.
DOBRÚ CHUŤ!

Do hrnca dáme variť mlieko s kryštálovým cukrom. Varí sa asi hodinu na miernom ohni, a s občasným miešaním sa uvarí na dlhú niť. (Nemusíte stáť nad hrncom, pretože asi až po trištvrte hodiny to zhustne a skaramelizuje, ale kvôli pene treba niekedy opatrne premiešať).
Ak je už skaramelizované mlieko trochu husté pridáme mleté oriešky.
Pridáme kakao, chvíľu povaríme a dáme vychladiť.
Do vychladnutej plnky zamiešame zmäknuté maslo.
Plnku nastriekame do košíčkov s vrecúškom.
Do košíčkov dáme za čajovú lyžičku čokolády. Necháme vychladnúť.
Plnka v košíčkoch.
Zalejeme čokoládou, môžeme ozdobiť a dáme na chlad.