Parížske rožky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 25dkg práškový cukor, 25dkg mleté orechy, 12dkg masla (smetol), za hrsť hrubej múky, ................. plnka: 2x200g masla, 8 lyžíc kryštál.cukru, 4 vajcia vanilkový cukor, kakao, .................. poleva: varová čokoláda Cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Z prísad na cesto vypracujeme cesto, ktoré vtláčame do pomúčených formičiek mesiačkového tvaru. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Pečieme približne 8 min. Z formičiek ich vyklepávame vychladnuté.
Na vychladnuté vytláčame plnku a namočíme do rozpustenej varovej čokolády.
Plnka:
Z bielok vyšľaháme sneh, pridáme vanilkový cukor a ešte premiešame. Do snehu s vanil.cukrom pridáme žĺtka a ešte vyšľaháme. Celé to ešte šľaháme 8 min. nad parou. Necháme to vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme maslo s kryš.cukrom. Do vychladnutého snehu pridáme kakao a premiešame. Nakoniec pridáme maslo s cukrom a celé to ešte vyšľaháme a môžeme dať na pripravené rožky.