Čierna roláda bez múky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 5 bielkov, 5 žĺtkov, 100g krup. cukru,kto nemôže cukor,dá stéviu, 3PL kakaa, PLNKA: 1 šľahačka v prášku, 1 stužovač alebo želatína agar

POSTUP PŘÍPRAVY

Z 5 bielkov vyšľahaťsneh na tuho, 5 žĺtkov vymiešaťs cukrom, pridať kakao. Upečte vo vyhriatej rúre na vymastenom papieri na pečenie. Upečená je čo chvíľa, tak si ju v trúbe sledujte. Po upečení ešte teplé cesto zaviňte do namočnej a vyžmýkanej utierky do tvaru rolády, ľahšie vám pôjde dolu papier na pečenie, bude stačiť tak na minutku,dve. Keď budete mať papier stiahnutý, kým vychladne korpus, naspäť ho zatočte. Na vychladnuté naplňte šľahačkou, kto chce, može si dať nejakú svoju náplň. Dá sa do chladu, aby stuhla. Je perfektne jemná. Príjemné papkanie vám želám. P.S. ja ju zvyknem mať uskladnenú v mrazničke zabalenú v alobale a mikroténovom sáčku. Vydrží tam dlho aj 3 týždne.