
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g tvrdeho syra(idealne su Gruyère,Alpsberg, Leerdamer, Emmentaler,Gouda ..),1 strucik cesnaku * 2 PL kukuricneho skrobu * 1 PL ceresnovice * 200 ml bieleho vina *biele korenie,muskatovy oriesok..
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto "jedlo" pokladám za ideálne spoločenské jedlo...roztekajúci sa syr,chrumkavá bagetka,svieža zeleninka..a popritom veselé debatenie,popíjanie vína a užívanie si spoločného stolovania:))taká bola aj naša večera v spoločnosti nášho kamaráta:)))
![]() |
syr si nastruhame(ja som pouzila syry Ementaler a Goudu),a premiesame so skrobom.. |
![]() |
hrniec si vymazeme strucikom cesnaku..a dame si don varit vino s ceresnovicou,ale len tesne pod bod varu.. |
![]() |
potom pridame syr,a pomaly topime,az kym nam nevznikne husty syrovy krem..dochutime cerstvo namletym bielym korenim,a muskatovym orieskom.. |
![]() |
potom si uz len nakrajame bagetku,prichystame zeleninu podla chuti,kludne mozte pripravit aj rozne druhy suniek..atd...a namaceme,debatime,papame,popijame.. DOBRU CHUT!!!!! |