ČOKOLÁDOVÉ MEDOVNÍKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

25 dkg medu, 3 žĺtka, 1 vajíčko, 3 PL smotany, 2 PL oleja, 1 KL mletej citrónovej kôry,1 KL mletej škorice, 60 dkg hladkej múky, 1 KL sódy bicarbóny. NA VRCH: biela a tmavá čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Zohrej med a potom ho spolu s ostatnými prísadami dobre vypracuj na cesto. Masu prikry a aspoň 1 deň ju nechaj oddychovať na chladnom mieste. Na druhý deň tvaruj z neho rukou malé guľky, ktoré zoradíš na plech vyložený papierom na pečenie. V predhriatej rúre pri 180 °C peč do červena. Keď vychladnú, namoč ich do bielej čokoládovej polevy, potom na ne v tenkom prúde lej tmavú čokoládu.
P.S. Tento rok som sa rozhodla upiecť pre zmenu celkom iné medovníčky a našla som tento recept. Medovníčky sú chutné a mäkké, príprava je jednoduchá, navyše dobre vyzerajú.
Dobrú chuť !