Karamelový perník.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 300g kryštálového cukru, 500g hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 100g hrozienok, 100g posekaných vlašských orechov, 1 väčšie postrúhané jablko, 1 ČL perníkového korenia, 1 ČL škorice, slivkový lekvár /môže byť aj višňový alebo ríbezľový, čokoládová poleva\\r\\nKaramelový rozvar: 300g kryštálového cukru necháme skaramelizovať, zalejeme 3 dcl vody a necháme rozpustiť a vychladnúť...

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme vychladnutý karamel, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, perníkovým korením a škoricou, orechy, hrozienka, jablko a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút...Necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a polejeme čokoládou...Je dlho mäkučký a šťavnatý...