Cestoviny s omáčkou "Quattro Formaggi"
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cestoviny, Na omáčku: 4 druhy syra - u mňa dnes - Niva, Eidam, Gouda tavená, tavený syr v črievku, plátok masla, mlieko, smotana na varenie, solčanka
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalšia veľmi rýchla a chutná omáčka na cestoviny - hotová do 10 minút. Syry možno kombinovať... výborné sú parmezán, mozarella, pecorino, gorgonzola... čo kto má a čo má rád. Ja som v chladničke dnes narýchlo mala vyššie uvedené :)
|
pripravíme si štyri druhy syra - odtiaľ názov omáčky "Quattro Formaggi" |
|
...dáme si rozpustiť plátok masla |
|
...zalejeme mliekom - množstvo podľa toho, koľko omáčky chceme spraviť, ja som dala cca pol litra. |
|
...do vriaceho mlieka postupne pridávame goudu (táto potvorka sa nejak nechcela rozpúšťať, tak som jej pomohla štuchačom na zemiaky :)) |
|
...vytlačíme syr v črievku |
|
...vsypeme postrúhanú Nivu |
|
...rovnako postrúhaný eidam |
|
...a miešame metličkou kým sa syry nerozpustia, komu sa zdá omáčka pririedka, môže zahustiť 1 PL múky rozmiešanej v 1 dl mlieka. |
|
...ak je omáčka málo slaná (opatrne so soľou, pretože syry sú slané) dochutíme solčankou. Ja som trošku dochucovala, pretože som robila viac omáčky. |
|
...na záver zjemníme smotanou na varenie (alt. šľahačkovou smotanou). |