Cestoviny s omáčkou "Quattro Formaggi"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cestoviny, Na omáčku: 4 druhy syra - u mňa dnes - Niva, Eidam, Gouda tavená, tavený syr v črievku, plátok masla, mlieko, smotana na varenie, solčanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia veľmi rýchla a chutná omáčka na cestoviny - hotová do 10 minút. Syry možno kombinovať... výborné sú parmezán, mozarella, pecorino, gorgonzola... čo kto má a čo má rád. Ja som v chladničke dnes narýchlo mala vyššie uvedené :)

pripravíme si štyri druhy syra - odtiaľ názov omáčky "Quattro Formaggi"
...dáme si rozpustiť plátok masla
...zalejeme mliekom - množstvo podľa toho, koľko omáčky chceme spraviť, ja som dala cca pol litra.
...do vriaceho mlieka postupne pridávame goudu (táto potvorka sa nejak nechcela rozpúšťať, tak som jej pomohla štuchačom na zemiaky :))
...vytlačíme syr v črievku
...vsypeme postrúhanú Nivu
...rovnako postrúhaný eidam
...a miešame metličkou kým sa syry nerozpustia, komu sa zdá omáčka pririedka, môže zahustiť 1 PL múky rozmiešanej v 1 dl mlieka.
...ak je omáčka málo slaná (opatrne so soľou, pretože syry sú slané) dochutíme solčankou. Ja som trošku dochucovala, pretože som robila viac omáčky.
...na záver zjemníme smotanou na varenie (alt. šľahačkovou smotanou).