Liptovská slepá kura
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 vajcia, 4-5 rožkov, cibuľka, slaninka, polohrubá múka, mlieko, prášok do pečiva, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať, voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Je to príloha do kapustnice.
Rožky rozkrájame na kocky a dáme do misky ( alebo rozmrvíme ja robím zo suchých) a zalejeme troškou mlieka. Na panvicu dáme smažiť slaninku na to cibuľku a keď je cibuľka do sklovita zalejeme asi 2 dcl vody ochutíme soľou, korením, vegetou a petržlenovou vňaťou a necháme zovrieť. Potom necháme trochu vychladnúť a pridáme k rožkom ako aj vajcia, múku trošku prášku do pečiva asi ¼ .Všetko premiešame vypracujeme polotuhú zmes a necháme chvíľu postáť. Potom mokrými rukami tvarujeme guľky, ktoré uvaríme vo viacej kapustnici asi 15 min. My to jedávame aj ako prílohu k údenému mäsu a klobáske z kapustnice.
|
Rožky pokrájame na malé kúsky ( alebo rozmrvíme staré) a zalejeme troškou mlieka |
|
slaninku a cibuľku opražíme |
|
zalejeme vodou a pridáme vegetu |
|
pridáme petržlenovú vňať |
|
necháme chvíľku vychladnúť a prilejeme k rožkom |
|
pridáme múku, kypriaci |
|
vytvarujeme guľky a uvaríme v kapustnici |
|
hotové vyberieme |
|
a podávame ku kapustnici |