
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 karfiol, zemiaky, 1 PL vegety, 2 PL masla, 2 PL hl. múky, zemiaky, 2 dcl mlieka, muškátový oriešok, soľ, korenie, petržlenová vňať, voda.
POSTUP PŘÍPRAVY
Na ružičky rozoberieme karfiol a dáme variť s vegetou, soľou. Keď je karfiol polomäkký pridáme zemiaky nakrájané na kocky. Z masla a múky spravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a necháme chvíľku povariť. Vlejeme do polievky. Keď sú zemiaky mäkké okoreníme pridáme muškátový oriešok a petržlenovú vňať a odstavíme.
![]() |
dáme variť karfiol a trošku vegety a soľ |
![]() |
pridáme zemiaky |
![]() |
pridáme svetlú zápražku rozriedenú mliekom |
![]() |
muškátový oriešok |