
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové karé,varené vajíčka,párky,slanina,kyslá uhorka,olej,soľ,mleté čierne korenie,polohrúba múka,plnotučná horčica,voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Karé nakrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme a potrieme horčicou.Na každý plat dáme kúsok uhorky,štvrťku vajíčka,prúžok slaniny a párok.Zrolujeme a oba konce zaviažeme niťou alebo špagátom.Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán.Preložíme na pekáčik,podlejeme vriacou vodou a udusíme.Ku koncu môžeme šťavu dochutiť horčicou a mierne zahustiť múkou.
Podávame s dusenou ryžou.
Ja som dala do šťavy zbytky párku,uhorky a slaninky.
Kľudne môžeme robiť aj z kuraciny.Párky boli spišské,hydinové sú sama múka,bolo by z nich blato.
DOBRU CHUT
![]() |
Viažem po stranách |
![]() |
opečiem na panvici,aby neprskali,zľahka obalím v múke |
![]() |
už udusené |
![]() |
finále |