POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200g hladkej múky, 50g práškového cukru, 140g tuku /Hera/ 50g mletých mandlí, vanilkový cukor na obaľovanie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Za tento recept vďačím pánovi rezbárovi, ktorý robí neskutočne krásne drevené formy na medovníčky, cukrovinky a koláčiky, syry a maslo.
Takže z prísad si urobíme cesto, maslo samozrejme dávame zmäknuté.
Po vypracovaní, čo je naozaj chvíľka, zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať v chladničke.
Ráno vyberieme, necháme chvíľku v izbovej teplote.
Rozdelíme cesto na dva diely, z každého vytvarujeme šulec a nakrájame na kúsky.
Pre tých, čo robia prvýkrát najprv si odrežte kúsok, aby ste zistili, aký veľký kúsok potrebujete na vytlačenie rohlíčka. Až potom si nakrájajte z valčeka kúsky.
Do misy si dáme hladkú múku na vysypávanie formy.
Formu si vysypeme, prebytočnú múku odklepneme z formy, kúsok cesta v ytvarujeme na malinký valček a zatlačime rovnomerne do formy.
Cesto by nemalo pretŕčať z formy, pretože potom budete mať okolo rohlíčkov ešte cesto.
Dlaňou vyhladíme, vyklopneme z formy a dáme na plech vystlatý papierom na pečenie.
Formu zase vymúčime a pokračujeme, ako pri prvom rohlíčku.
Je to veľmi jednoduché, naozaj :-))
Pečieme v rúre na 180 stupňov 10-15 minút, len kým rohlíčky naberú farbu jemne do ružova.
Obaľujeme ešte horúce vo vanilkovom cukre.
Ak vysypete formu vanilkovým cukrom, môžete rohlíčky nechať bez obaľovania.
Sú veľmi chutné a krásne.
Cesto si rozdelíme na dva diely, z každého urobíme valček a nakrájame na kúsky, ktoré potom natlačíme do formy a tvarujeme rohlíčky... |
Formu pri kadom rohlíčku vysypeme múkom, alebo vanilkovým cukrom. No nie je tá formá nádherná ? |
Po vytvarovaní rohlíček položíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme v rúre na 180 stupňov do jemne ružova |
...upečené... |
ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre |