sladky závin

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g. hladkej muky, 1 kopcovitu PL masti alebo stuzeneho tuku, 1 vajce, 1 KL octu, stipku soli,
152 ml vlaznej vody, 1 vajce na potretie na plnku: 1 kg jablk, 2 hrnceky oprazenej struhanky,
soricu, cukor, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

muku osolíme, rozrobíme s tukom a rozrobíme cesto s vodou,
v ktorej sme rozslahali vajce a ocot. vypracujeme hladké cesto
prikrijeme a nehcáme v teple 1/2 hodyny odpočívat.Medzi tym
si pripravíme jablká, olúpeme ich a nahrubo nastruhame.
na masle oprazime struhanku docervena. Cesto rozdelime
na polovice. valcekom vyvalkate placku , ktoru potom este
rukami povytahujeme, aby bola tenka ako papier. Cesto
posypeme castou struhanky, poukladame jablka osladime
posipeme skoricou pridáme zvišnu struhanku a zvinieme
do zavinu. rovnako postupujeme pri druhom závine.
polozime na vimasteny plech potrieme rozslahanim vajcom
a upečieme do zlatista