♥ Vanilkové rožky - ľahulinké ako pierko - BEZ VAJÍČOK !!! ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept na tieto rožteky mám od mojej babiny, ona zase od svojej :-) Sú najlepšie zo všetkých, ľahulinké ako pierko, jemné, rozplývajú sa na jazyku - za to RUČÍM ! Potrebujeme - 380g hladkej múky, 200g Hery, 80g klasického masla, (ja používam všetok tuk iba maslo - hlavne kvôli mojim deťom) 70g práškového cukru, 1 vanilkový cukor (ešte lepšie je zainvestovať a pridať klasickú vanilku), 90g mletých orechov. Na obaľovanie - 4x vanilkový cukor (4x8g balíček) a 5lyžíc práškového cukru. Z tejto dávky vám vyjdú cca 3plné plechy (na 1plechu mávam 42 rožtekov - viď foto postup)

POSTUP PŘÍPRAVY

V postupe

Z uvedených prísad si rukami spracujeme cestíčko a dáme do chladu na 1hodinku.
Pracovnú plochu nemúčime !!! Inak by boli tvrdé. Plochu si poprášte práškovým cukrom. Odštipkujem si asi takéto množstvo na jeden rožtek.
ušúľame šúľok
a stočíme do rožteka
Pripravené na pečenie. Ten cukor vôbec nevadí, ak zostane na rožtekoch. Aj tak ich po upečení obaľujeme v zmesiach vanilkového a práškového cukru. Pečieme pri teplote 180°C cca 12minút... záleží, akú si pripravíte hrúbku a veľkosť rožteka - ja robím menšie, také jednohubky.
po upečení do zlatista hneď obaľujeme v cukroch. Na teplé sa krásne cukor prilepí a neopadá.
Ja ich vždy robím z dvojitej dávky, nakoľko sú rýchlo fuč :-))
Tento rok žiaden vanilínový cukor, ale PRAVÁ VANILKA Z MADAGASKARU :-)
Prvá várka v tomto roku 2011 je pre Mikuláša - "aby neodišiel s prázdnym bruškom, keď k nám prinesie také veľké balíčky..." :-)