Šuhajdy :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

70-80 dkg čokolády na varenie, 1 a 1/2 Cery, 1 Salko, 1/2 masla, košíky

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto množstvo je asi na 80 košíčkov, ale záleží od veľkosti košíka,lebo sú rozne veľkosti!

Deň dopredu si uvaríme Salko na krém.Varíme na miernom ohni dve hodiny.Konzerva so Salkom musí byť zaliata vodou!Po uvarení Salko necháme vychladnúť- do druhého dňa.Zo Salka nám vznikne hustý krém,do ktorého zašlaháme 1/2 masla.

Nad parou si rozpustíme čokoládu a Ceru.Keď máme čokoládu rozpustenú,tak na dno košíka pomaly nalievame čokoládu tak,aby bolo dno košíčka zakryté.Necháme stuhnúť!Potom pridáme malé množstvo krému.Najlepšie použiť potravinársky sáčok,zdobítko a pod.,cez ktoré rovnomerne striekame krém do košíka.Ak nám zvyšná čokoláda stuhne,tak ju znova nad parou rozpustíme a zalejeme krémom.Necháme stuhnúť.Ozdobíme lentilkou,orechom a pod.Takže máme tri vrstvy:prvá je na spodku košíka čokoláda,potom krém a nakoniec znova čokoláda!

Dobrú chuť!