Vytláčané alebo mleté...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g hladkej múky,5 baličkov vanilkového pudingu v prášku,250g praškoveho cukru,250g rastlinného tuku na pečenie,120 g masla,3 vajcia,

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku preosejeme spolu s pudingovým práškom a cukrom.Pridáme na malé kúsky pokrájaný tuk,maslo a vajcia.Vymiesime hladké ,vláčne cesto.Na chvíľku odložíme do chladničky.
Na mäsový mlynček nasadíme nadstavec na tvarovanie pečiva.Mletím z mlynčeka povytláčame prúžky cesta.Od nadstavca ich odkrajujeme približne v dlžke 6cm a ihneď kladieme na vymastený plech.Pečieme 15 min.pri 200°C.
toto je pôvodný recept,s Noveho času extra.Ja som urobila zmenu,kedže nadstavec na mlynček nemám .Chcela som to pôvodne vytláčať cez cukrárenske vrecúško(pri recepte bol tip,že aj tak sa to dá)..Cesto bolo fajn,vláčne...ale bolo dosť ťažké ho pretlačiť..tak som to vzdala a ručne som tvarovala rohličky.Na chuti im to neubralo.Sú výborné.Ja som nemala vanilkový puding tak som dala 4 kokosové a jeden karamelový.Rožky teraz pekne voňajú.Časť som len pocukrovala,časť očokoládovala..

Cesto som nechala v chlade asi 20 min.
Skusila som pretláčať cez tento nadstavec,ale šlo to dosť ťažko.Neviem,kde nastala chyba,postupovala som podľa receptu.
Tak som jednoducho ručne tvarovala rožteky.Stačí im tých 15 min...treba sledovať....
Časť obalená v cukre...
Cestíčka bolo dosť veľa...chýba asi 5 kúskov..:-)