
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
lístkové cesto, nejaký druh slaného syra (feta, balkánsky syr), kyslá smotana, vajíčko na potieranie, sezam, škorica
POSTUP PŘÍPRAVY
Jasné, že to nie sú ozajstné fornetti, a ani zďaleka tak nevyzerajú, ale naozaj tak chutia!! :)
Tieto chuťovky som si vymyslela úplnou náhodou, mala som doma lístkové cesto a chuť na niečo slané, malé a dobré. Tu je príprava:
Lístkové cesto si vyvaľkáme. V tanieri si roztlačíme slaný syr (ja som použila balkánsky) a zmiešame s kyslou smotanou. Rozotrieme po celej dĺžke cesta, posypeme trochou škorice (dodá tomu výbornú vôňu a zvláštnu jemnú chuť) a cesto zgúľame. Celý valček potrieme vajcom a posypeme sezamom. Krájame trojuholníky, alebo slimáčiky, ako sa komu chce.
Pokladáme na pečiaci papier a pečieme pri 180 st. asi 30 minút. (pozor, aby sa vám na kúskoch nepripiekli, ako mne :) )
Najlepšie chutia ešte teplé.
DOBRÚ CHUŤ :))