Rizotko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dobré, rýchle, jednoduché (o:
Potrebujeme: kuracie prsia alebo vykostené stehná, hrnček ryže, konzervu hrášku a kukurice, cibuľu, 1 vajíčko, olivový olej, soľ, mleté č. korenie, curry korenie, worchesterovú omáčku, vodu

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie masko pokrájame na kúsky, vložíme do misky, zalejeme worchestrom a necháme odstáť. Hrnček ryže prepláchneme horúcou vodou. V kastróliku rozpálime olej, vysypeme ryžu a necháme osmažiť. Potom zalejeme teplou vodou v pomere 2 a 0,5 x viac ako ryže. (Na 1 hrnček ryže 2,5 hrnčeka vody, prípadne 2 hrnčeky vody a pol hrnčeka bieleho vína - pre chuť) Pridáme soľ a curry. Ryžu necháme poriadne navariť, skoro až vsiakne všetku vodu a vložíme do vyhriatej rúry na cca 180 stupňov zapiecť do makka. Medzi tým prudko osmažíme na panvici masko, ktoré počas smaženia osolíme a okoreníme. Vsypeme do veľkej misy. Na panvici ďalej osmažíme hrášok a kukricu a prisypeme k masku. Ďalej v panvici urobíme praženičku z vajíčka a tiež pridáme do misy. Ja na teflónovú panvicu nedávam olej. Pridáme aj posekanú surovú cibuľu. Vsypeme makkú ryžu a dobre pomiešame. Na miesto maska možeme použiť aj huby. Posypeme syrom a podávame.