VIANOCNA KAPUSTNICA_S HRIBAMI A TROMI DRUHMI MASA*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

údené karé alebo krkovička,domáca údená klobáska,pliecko,sušené dubáky,kvasená kapusta,rasca,vegeta,bobkový list,olej,červená paprika,cesnak a voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Je tu určite veľa receptov na kapustnicu,tak k ním pridám aj tú našu,možno sa niekomu zapáči.Foto dodám až neskôr.
Udené karé alebo krkovičku opláchneme a dáme variť do vriacej vody už o deň skôr.Najlepšie s kosťou,aby bol dobrý vývar.Pridáme tiež kúsok pekného ,nie mastného pliecka a klobásku,ktorú predtým popicháme vidličkou.Vhodíme za lyžičku celej rasce a dva-tri bobkáče.Na slabom plameni necháme uvariť klobásky,tie vyberieme von.Pliecko a údené necháme dlhšie,ale nemá byť rozvarené.Necháme vo vývare do druhého dňa,aby nám vychladlo.Vyberieme oba druhy mäsa,pridáme vopred namočené dubáky, vegetu .Varíme,kým dubáky nie sú hotové.Sudovú kapustu nepremývame,ale šupneme ju k vývaru s hubami aj so šťavou.Povaríme dákych 20 minút ešte spolu.Ak sa nám zdá,že ju paprika z klobásiek dosť nesfarbila,zohrejeme trošilinku oleja a pridáme červenú papriku,ktorou doladíme farbu kapustnice.Nakoniec postrúhame2-3 strúčiky cesnaku.

Nezahusťujeme múkou,nepridávame smotanu ani zemiaky.
Kapustnica je kyslá,nie s kapustou ako keby už raz prešla tráviacim traktom.
Tým,že mäso necháme vychladnúť vo vývare,nie je suché a dá sa pekne krájať.

Na tanier dávame kapustnicu,pridáme 2-3 kolieska klobásky a kocky údeného a pliecka.


DOBRU CHUT

údené-rebrá,karé,klobásky