Fašiangové šišky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g hrubej múky, 60g palmarinu, 60g cukru, 2 žltky, 1 droždie, 2 PL rumu, soľ, citr.kôra,mlieko podľa potreby

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiesime cesto ako na buchty(môže byť aj trošku redšie), necháme vykysnúť.Potom rozvaľkáme na tenší plát. Na polovicu porozkladáme lekvár, preložíme druhou polovicou a popritláčame pomedzi lekvár.Povykrajujeme s pohárom alebo vykrajovátkom. Necháme prikryté podkysnúť a pečieme v horúcom oleji.Po upečení posypeme práš.cukrom. Ja ich robím prázdne a navrch dávam vyšľahanú penu z bielkov a džemu podľa chuti.Je to niekoľko rokov starý recept od mojej starkej, ktorá dakedy slúžila u pánov.Lucka prajem dobrú chuť a zdar.