Čokoládky s arašidovou náplňou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na plnku: 125 g arašidového masla, 28 g obyčajného masla, 1/8 ČL morskej soli, 60 g práškového cukru... Na čokoládovú zmes: 250 g kvalitnej mliečnej čokolády, 250 g horkej čokolády, 10 g tuku (cery)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je v podstate obdobou toho predošlého. Chuťovo veľmi podobný, ale rovnako originálny svojim prevedením.

Pripravíme si plnku. Arašidové maslo spolu s obyčajným maslom a soľou necháme zmäknúť v MW. Potom dôkladne premiešame s práškovým cukrom. V miske nad parou si roztopíme oba druhy čokolády spolu s tukom.
Medzitým si pripravíme papierové košíčky s priemerom 3,5 cm a rozložíme ich na podnos.
Z dávky vyjde približne 36 košíčkov. Do každého košíčka kvapneme približne 1 ČL rozpustenej čokolády, prípadne toľko, aby sa prikrylo dno košíčka.
Na čokoládu kladieme 1 ČL arašidovej plnky a snažíme sa ju trošku uhladiť, aby netrčala plnka dohora.
Košíčky zalejeme zvyšnou čokoládou...
...a necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.
Stuhnuté čokoládky vylúpneme z papierových košíčkov a uložíme vo vzduchotesnej nádobe do chladničky.